Uitzonderingen op de regel

Ik doe altijd mijn best om er een hond op zijn/haar paasbest te laten uitzien. Helaas lukt het soms niet om een hond volgens rasstandaard te trimmen. Wanneer dit het geval is probeer ik, samen met de eigenaar, een gepaste oplossing te zoeken. Onderstaand vindt u de uitzonderingen op de regel:

  •  Kruisingen.

Kruisingen zijn geweldig! Helaas bestaat er voor hun geen uniform model.  Is uw hond een kruising? Dan spreken we op voorhand een model af.

  • Ouderdom.

Sommige honden krijgen last van ouderdomskwaaltjes en kunnen hierdoor een rasspecifieke trimbeurt niet meer aan. Wanner dit het geval is zoeken we samen naar een oplossing. (Bvb. Scheren, 2 korte trimbeurten ipv 1 lange trimbeurt, … )

  • Vervilting

Vervilting gebeurt wanneer een hele hoop knopen 1 grote ‘plak’ vormen. Dit is niet meer uit de vacht te krijgen. De enige oplossing is dan om de hond te scheren. Uiteraard help ik u om een gepaste oplossing te zoeken zodat dit niet weer gebeurt.

  • Agressiviteit/Angst

Uw hond wordt agressief bij het trimmen of is extreem angstig. Voor deze honden plan ik altijd genoeg tijd in om de ervaring voor hun zo positief mogelijk te houden. Wanneer het toch niet mogelijk is om de trimbeurt tot een goed einde te brengen wordt er samen naar een oplossing gezocht. Bent u in bezit van een angstige hond, neem dan zeker eens een kijkje bij ‘gewenning’.